Mån - Fre 09 - 17 Kundservice: 010-207 10 77

Verpan


Mer om Verpan

I nära samarbete med Panton-egendomen - särskilt änkan Marianne Panton - har Verpan förvärvat produktions- och försäljningsrättigheter till en betydande del av Verner Pantons kända design. Under 2003 startade produktionen av belysningen och under 2010 utökades detta till att även innefatta möbler Verpans kontinuerliga process för att plocka fram det bästa från Pantonas stora skattkista bringar bortglömda designer till liv igen.

Alla Verpan-produkterna klassas som några av de mest eleganta och minnesvärda designerna av Verner Panton. Design som skapar liv, ljud, rörelse, färg och ljusdesign vilket ger värde till den visuella världen runt omkring oss.


Verner Panton

 

Bland jättarna av dansk design etablerade Verner Panton ett unikt anseende för sin extraordinära egenhet och hans outtröttliga experiment. Panton skapade lampor, möbler och textilier – och var också en eftertraktad interiördesigner allteftersom hans personliga varumärke etablerades.

Trots att han var i framkant av dansk design, var Panton’s bidrag allt annat än mainstream. Han omfamnade entusiastiskt nya material, stänkte med djärva färgkulörer och många av hans skulpturala skapelser hade ett lekfullt och starkt grafiskt uttryck - utan att någonsin äventyra kvalitet eller hantverket.

Verner Panton’s ikoniska designer har blivit dagens designklassiker – och anses vara lika slående innovativa nu som för 50 år sedan. Panton’s projekt har fått legendstatus inom arkitekt och designvärlden. De mest kända exemplena är ’Visiona skeppet’ för Cologne Furnitare Fair 1968 och 1970, ’Spiegel’ högkvarteret i Hamburg 1969 och ’Varna’ restaurangen år 1971.

Verner Panton’s egna ord; Syftet med mitt arbete är att provocera människor att använda deras fantasi. De flesta människor spenderar deras liv i trista, gråbeigea miljöer, livrädda att använda färger. Genom att experimentera med belysning, färger, textilier och möbler och utnyttjande av den senaste teknologin, försöker jag visa nya vägar, att uppmuntra människor att använda deras egna fantasi och skapa en mer spännande omgivning runtom sig.