Mån - Fre 09 - 17 Kundservice: 010-207 10 77

KartellOm Kartell

Företaget drivs idag av Claudio Luti och har skapat mångfaldiga designklassiker genom åren, då inte enbart med lampor utan även med möbler och andra tillbehör för hemmet.

Genom åren har Kartell genomgående jobbat med de mest prestigefulla internationella designerna. Deras formspråk har ofta en känsla av funktion tillsammans med en hög dos ironi. Skapelserna från Kartell är ofta unika med en hög kvalitet och är dessutom enkla att känna igen, något som legat till grund för Kartells framgångar.

En av hörnstenarna i designen och även en av anledningarna till deras igenkännedom är den genomskinliga plasten de ofta jobbar med. Mjukheten såväl som ljus får en chans att skina igenom och med deras experimentella inställning till sina produkter har denna inriktning hängt med in i deras lampdesign. Kartell är till och med en sådan jätte inom designvärlden att de har ett eget museum hemma i Milano, Italien.

Oavsett vad Kartell gör, görs det på ett spektakulärt sätt och de försöker ständigt flytta fram gränserna. Detta gäller allt från deras designer till vilka samarbeten de går in i. Köper du en Kartell-lampa kan du vara säker på att den kommer vara lika tidlös som innovativ.