Mån - Fre 09 - 17 Kundservice: 010-207 10 77

Foscarini


Foscarini - När ljus är en idé

Foscarini fokuserar på att utveckla nya produkter men produktionssätter endast lampor som uttrycker nya idéer. Inspiration värderas högt i Foscarinis utvecklingsfas och består ofta av progressiv forskning för att analysera material, former, processer och driftssätt som ibland leder till resultat som är väsentligt annorlunda än det ursprungliga konceptet. Det är därför Foscarini-lamporna är så innovativa, men byggda för att vara trendtåliga och tidlösa.

Foscarini tänker ut, utvecklar och producerar dekorativa lampor. Denna helhetsprocess är viktig för Foscarini, eftersom man ser belysning som mer än ett objekt. Ljuset ska påverka och transformera rummet, det ska väcka känslor. Foscarini producerar lampor och belysning med en stor spännvid i form. Jämför till exempel Foscarini Big Bang med Caboche så ser du det artistiska registret.
Hos Foscarini står formgivaren i centrum och man lyfter hantverket som utgör lampan. Man kan besöka Foscarinis onlinemagasin och se hur tillverkningen går till från idé till produktion.