Mån - Fre 09 - 17 Kundservice: 010-207 10 77

FlosWorld of FLOS

För en Flos lampa är ljus ämnet för att uttrycka nya idéer och uppsökandet av outforskade känslor. De trendsätter framtiden, läser sitt förflutna och uttrycker nuet, i en kontinuitet av positiva utmaningar och modiga val som har format deras bild och identitet.

Deras historia har lärt dem att uppmana till provokation och forskning kring nya poetiska föreställningar av funktionalitet. 

Genom att lita på sin intuiton har de lyckats med att skapa lampor som blir ikoner, skapa nya typologier och innovativa arketyper. 

De knyter an mästare av design, upptäckandet av nya talanger, imponerande högteknologisk status och håller sig uppdaterade inom masskultur. Dessa egenskaper placerar en Flos lampa i framkant. Och vi lovar att din Flos lampa blir en ioöganfallande inredningsdetalj.

Flos har revolutionerat modern belysningskonst genom att kombinera den senaste teknologin och innovativt tänkande med de finaste hantverken.

Inbäddat i en rik italiensk tradition av ikonisk design arbetar Flos med de största artisterna i världen med att erbjuda tidlösa, fantasifulla och funktionella produkter som omdefinierar modern belysning.

Grundat av Sergio Gandini 1962 i Merano, Italien, har FLOS revolutionerat konsten av belysning genom att hedra tradition och samtidigt omfamnat innovation.

FLOS handlar framför allt, om hantverk, och som ett resultat har varumärket odlat långa och framgångsrika partnerskap med några av världens mest kända belysningskonstnärer. De har arbetat med ikoner såsom bröderna Castiglioni, Tobia Scarpa, Philippe Starck och Antonio Citterio, bland annat har FLOS förtjänat respekt i branschen under åren tack vare deras heltäckande utbud som innefattar bostäder, kommersiella och skräddarsydda koncept.

En prisbelönt institution i sin egen rätt, har FLOS förtjänat ett världsomspännande erkännande som ledande inom området.

Idag är det Piero Gandini som sitter vid rodret, och håller fast vid de värderingar och idéer som fastställts av hans farfar när de skyndar långsamt mot framtiden.

Namnet är det latinska ordet för blomma, hos FLOS har du en värld av vackert ljus och blommor runt omkring dig.