Mån - Fre 09 - 17 Kundservice: 010-207 10 77

UTVALDA DESIGNKLASSIKER

Vår butikschef Johan har satt ihop en lista med 8 designklassiker som inspirierar just honom.

Favoriten är Caboche från Italienska Foscarini medans andra modeller är lika aktuella och tidlösa oavsett hur många årtionden som gått sedan de lanserades.

 

 

  

 

Foscarini Caboche Taklampa

 

Foscarini Caboche 

Caboche är inspirerad av ett armband och designades år 2005 av Patricia Urquiola och Eliana Gerotto i Italien och består av flertalet akrylkulor som bildar en enda stor diamant. Effektfullt sprids ljuset i ditt rum och vi kan lova att detta utan tvekan är en lampa som utmärker sig både när den är belyst som avstängd. Caboche finns i flera varianter, färger och storlekar.  

> Se alla Foscarini Caboche här          > Se allt från Foscarini här

 

Louis Poulsen Artichoke Taklampa

 

Louis Poulsen PH-serien

Poul Henningsen, hjärnan bakom den världsberömda designserien PH från Louis Poulsen utgick ifrån glödlampan och dess brännpunkt. Formgivningen, noggrannheten och precisionen gjorde serien känd över hela världen. Louis Poulsen Artichoke på bilden ovan är känd som Kotten i skandinavien. Modellen formgavs år 1958 av Poul Henningsen till restaurang Langelinie Pavillonen i Köpenhamn, där den fortfarande hänger. 

 

> Se alla PH lampor här          > Se allt från Louis Poulsen här

 

Artemide Tolomeo Micro Bordslampa

 

Artemide Tolomeo

Serien Tolomeo från Italienska Artemide är klassikern som vi kan hitta både på arkitektens skrivbord och där det finns en känsla för design och inredning. Designen togs fram av Michele De Lucchi och Giancarlo Fassina år 1987 och har även vunnit flertalet designpriser för sin tidlösa form. Lampan beskrivs ofta som den ultimata arbetslampan då den riktar ett skarpt ljus samtidigt som den är väldigt vridbar med sin delade armatur. Nästa gång du ser en film eller TV-serie i en kontorsmiljö så kommer du med största sannolikhet se en Artemide Tolomeo.

 

> Se alla Tolomeo från Artemide här          > Se allt från Artemide här

 

Design House Stockholm Block Lamp

 

Design House Stockholm Block Lamp

Harry Koskinen’s frysta glödlampa är en modern klassiker som lanserades 1997 och har vunnit otaliga priser för dess innovativa men enkla design. Sedan 2014 uppgraderas Block Lamp med en LED-ljuskälla och den finns numera i olika storlekar. Idén för lampan skapades under en workshop på Universitetet för Form och Design i Helsingfors där de skulle skapa den perfekta bröllopsgåvan.

 

> Se Block Lamp här          > Se allt från Design House Stockholm här

 

Lee Broom Crystal Bulb Taklampa

 

Lee Broom Crystal Bulb

Crystal Bulb från brittiska Lee Broom är en utmärkande modell där armaturen är gjord av mässing och den unika ljuskupan av blykristall. Genom att använda sig av traditionellt brittiskt hantverk med handskurna kupor och kvalitativa materialval gör detta till en tilltalanda lampa och framtida klassiker. Crystal Bulb finns i frostat och klart glas, samt som tak- och bordslampa. 

 

> Se alla Crystal Bulb här          > Se allt från Lee Broom här

 

Louis Poulsen AJ Bordslampa

 

Louis Poulsen AJ

År 1960 fick den världsberömda arkitekten och formgivaren Arne Jacobsen uppdraget att skapa hela konceptet för bygget av SAS Royal Hotell i Köpenhamn. Som en del av inredningen skapade han AJ-lamporna som idag är en världskänd designikon. Armaturen ger ett direkt och riktningsbestämt ljus och det vippbara armaturhuvudet är vitlackerat på insidan vilket ger en behaglig spridning.

 

> Se alla AJ lampor här          > Se allt från Louis Poulsen här

 

Lightyears Caravaggio Taklampa

 

Lightyears Caravaggio

Den iögonfallande högglanslackerade Caravaggio lanserades 2005 och blev snabbt en designikon. Designern Cecilie Manz kombinerar en igenkännbar form med ett modernt uttryck. Mjuka feminina linjer i kombination med en maskulin upphängning i krom ger lampan dess slutgiltiga form. Idag finns modellen i matt, högglans och i munblåst opalglas.

 

> Se alla Caravaggio här          > Se allt från Lightyears här

 

Diesel Living with Foscarini Fork

 

Diesel Living with Foscarini Fork

Lampan Fork är inspirerad av casual fashion med en ton av lekfullhet och är ett resultat av samarbetet mellan Foscarini och Diesel Living. Textilstrukturen i lampskärmen syns tydligt när du tänder lampan och skapar en effekt som påminner om att tända ljuset i ett tält. Trots sin ringa ålder har Fork redan blivit en ikon för modern design.

 

> Se hela serien Fork här          > Se allt från Diesel with Foscarini här