Mån - Fre 09 - 17 Kundservice: 010-207 10 77

INREDNING I SVART

Utmana det vita med svarta inredningsdetaljer. Färgens frammarsch tog fart redan förra året och det är nu ändå tydligare att svart tar allt större plats i inredningsmagasin och hos heminredarna. Svart kan vara en bra kontrastfärg för att bryta av den vita skandinaviska stilen, med lite eftertanke kan den ge en skön stämning i ditt hem. Vill du bryta av med en svart lampa har vi listat våra favoriter just nu.

Lightyears Caravaggio

Takpendeln Suspence är formgiven av GamFratesi för Lightyears. Formgivaren har hämtat inspiration från rörelser som omvandlas till en fysisk form. Formen är en del av en dragrörelse som syns längst upp vid toppen av lampan. Suspence har en naturlig och mjuk form och en stilren upphängning. Diffusorn koncenterar ljuset och förhindrar bländning som i sin tur skapar en elegant optisk illusion – därav namnet ”infinity diffuser”.

 

Flos Skygarden

Skygarden designades av Marcel Wanders 2007 för Flos. Historien bakom är lika inspirerande som lampan själv. Det började med att Marcel hade en oerhört vacker stuckatur i sitt hem. Han kallade den för sin ”skygarden”. En trädgård som var lika vacker året runt utan behov av skötsel. När han sedan skulle flytta ville han inte skiljas från sin trädgård i taket. Han plockade helt enkelt varsamt ner den och tog den med sig.

Vill du också njuta av Marcels ”Skygarden” kan vi berätta en hemlighet, den återfinns på insidan av denna annars minimalistiska lampa.

 

Louis Poulsen Panthella Mini

Louis Poulsen lanserade i fjol den ikoniska armaturen Panthella i en miniutgåva med en diameter på 250mm, istället för 400mm som den ursprungliga Panthella har. Panthella MINI får lackerade metallskärmar precis som på Verner Pantons originalritningar. Den finns i åtta livfulla färger ur Verner Pantons egen färgvärld: gult, orange, lila, rött, rosa, blå och två gröna nyanser. Armaturen finns även i vitt, svart och opal akryl. Miniversionen av Panthella har tre ljusnivåer och är uppdaterad med den senaste LED-tekniken

Verner Panton designade Panthella i samarbete med Louis Poulsen 1971. Från början ville han att lampan skulle lanseras med metallskärm, men det var inte tekniskt möjligt på den tiden. Panthella MINI är med andra ord en helt ny produkt som bygger på Verner Pantons ursprungliga ritningar. De nya metallskärmarna är vita på insidan och riktar ljuset nedåt, där trumpetfoten reflekterar det uppåt och ut i rummet” berättar Rasmus Markholt, designchef på Louis Poulsen. Medan de flesta andra danska arkitekter och formgivare på 1950- och 1960-talen arbetade i trä och andra naturmaterial, gjorde Verner Pantons förkärlek för nya material att han specialiserade sig på stål, plast, plexiglas och glasfiber. Han var banbrytande inom design med syntetiska material och var tidigt ute med att använda cirklar och runda former innan det som kom att kallas organisk design slog igenom på allvar. Det har enligt Rasmus Markholt bidragit till att Verner Pantons armaturer i dag har blivit vassa designikoner. ”Sedan 1990-talets retrovåg har intresset för Verner Pantons armaturer bara vuxit. Hans produkter står högt i kurs på auktioner världen över och vi har märkt stor efterfrågan på en mindre Panthella som kan stå i fönsterkarmen, i bokhyllan, på bordet eller på andra mindre ytor”, säger Rasmus Markholt.

 

Foscarini Twiggy

Foscarini Twiggy är en omissigenkännlig lampa där design möter teknologi. Stommen är böjbar likt ett fiskespö där höjden bestäms med hjälp av motvikter. Twiggy ger ljus nedåt men även ett mysigt allmänljus tack vare genomsläppet i lampskärmen.

 

Gubi BestLite 3S

Bestlite BL3S golvlampa från Gubi har en stomme i krom. Bestlite lamporna designades år 1930 av den engelske designern Robert Dudley Best. Under andra världskriget blev den en nationell statusikon då Winston Churchill hade en Bestlite bordslampa stående på sitt skrivbord i skyddsrummet under Whitehall. Idag, mer än 70 år efter att den började produceras är Gubi-lampan en given designklassiker i Skandinavien som med sin eleganta design passar in i alla stilar. Gubi-lampan finns som bordslampa, golvlampa, vägglampa samt pendel och finns i färgerna svart, , vit och off-white. 

 

Le Klint Carronade

Carronade, designad av svenske Marcus Johansson åt Le Klint och lanserades 2015. I serien finns två varianter av golvlampor, en taklampa och en bordslampa. Högklassiga materialval som solid amerikansk valnöt och detaljer i mässing, gör att kvalitetskänslan inte lämnar någon oberörd. Carronade är inte bara vacker att se och känna på. Detaljer som diffusor framför den utbytbara LED-ljuskällan och vridbart huvud gör den även praktisk.

 

Markslöjd Tol

Tol taklampa från Markslöjd har en härligt retro-industriell känsla. Skärm i svart metall och bländskydd i vit akryl. 1,5m textilklädd sladd med krokupphäng. Takkontakt klass 1 (Jordad) medföljer..

 

Petite Friture Vertigo

Vertigo är en "stuglampa" för att citera dess designer; både luft och grafik, den anpassar sig från stora volymer till små, där den skapar ett rent och intimt utrymme. Med en struktur av lätta glasfiber, spänd av polyeretanband med en touch av sammet, skapar denna takpendel en upplevelse när hon kommer till liv. Rörelse, illusion, ljus, överraskning. Vertigo är en takpendel som antyder en klyfta av grafisk och transparent intimitet som kommer till liv. Skapad av Constance Guisset för Petite Friture.

 

Här hittar du alla våra svarta lampor.