Mån - Fre 09 - 17 Kundservice: 010-207 10 77

 

Glaslampor

Designers och heminredare älskar glas som i många fall representerar elegans. Glaslampor överträffar även de flesta inredningsstilar och kan kombineras för att ge både funktion och stil. På de exklusivare glaslamporna är priset ofta högre än motsvarande modell i andra material vilket ofta kan försvaras av att lampskärmarna är handblåsta i europa. Här har vi listat våra favoriter av lampor i glas som vi hoppas att du gillar lika mycket som vi. 

Flos Fucsia 1

 

Flos Fucsia

Flos Fucsia av Achille Castiglioni är en pendel med ett industriellt utseende och sofistikerad finish. Med direkt och diffust ljus har den konformade skärmen en sandblästrad kant på 1.5" och en genomskinlig sillikonring. Fucsia finns i flera olika storlekar om 1, 3 eller 12 som alla har en takros.

FlosLouis Poulsen PH

 

Louis Poulsen PH 3/2

Louis Poulsen PH 3/2 av Poul Henningsen är en armatur som har formgivits utifrån principen om ett reflekterande treskärmssystem som riktar merparten av ljuset nedåt. Skärmarna är utförda i munblåst, opaliserande glas i tre lager som är blankt på utsidan och sandblästrat matt på insidan, vilket ger ett mjukt och diffust ljus. Färg/yta: Högglansförkromad eller svartförkromad. Vitt opalglas. Material: Skärmar: Munblåst vitt opalglas. Topplatta: Högglansförkromad eller svartförkromad, trycksvarvat mässing. Lampfot: Högglansförkromad eller svartförkromad, mässing. Stativ: Högglansförkromad eller svartförkromad, mässing.

Louis PoulsenPetite Friture Tidelight

 

Petite Friture Tidelight

Skapad av Pierre Favresse. Tidelight är en lampa som är blåst i en form och där varje modell andas singularitet. Glastexturerna ger ett varmvits ljus och du kan placera den på golvet eller på en möbel, och även i taket. Tidelight är inspirerad från bilindustrin. För att citera Tidelights formgivare: "This table lamp plays with diffraction, with a design that draws its inspiration from the techniques and codes used in the car industry. Through its texture and shape, TIDELIGHT increases light diffusion.”

Petite FritureFoscarini Gregg

 

Foscarini Gregg

Gregg är en vacker lampa inspirerad av naturens former och tillverkad i glas. Den asymmetriska formen gör att lampan uppfattas olika beroende på vilket håll den betraktas från. Foscarini Gregg är en designikon och en av våra absoluta bästsäljare. Bakom den vackra designen står arkitekterna Ludovica & Roberto Palomba.

FoscariniLightyears Caravaggio

 

Lightyears Caravaggio

Upplev den speciella atmosfären från den moderna klassikern Caravaggio av Cecilie Manz. En tidlös pendel i handblåst opalglas med mjuka linjer. Caravaggio Opal ger ett varmt och behagligt ljus nedåt när du behöver samtidigt som den mjukt lyser upp omgivningen.

LightyearsLouis Poulsen

 

Louis Poulsen VL45

Designad av Vilhelm Lauritzen för Radiohuset som du hittar i den äldsta delen av Kastrups flygplats. Armaturen ger ett enhetligt mjukt ljus. Öppningen i botten ger ett direkt nedåtriktat ljus. Glasets kvalitet gör att armaturen oavsett ljuskälla ger ett enhetligt intryck. Armaturen kan monteres både högt och lågt. 

Louis Poulsen