Mån - Fre 09 - 17 Kundservice: 010-207 10 77

 

Euroluce 2017 i bilder

Lamporna vi såg på Euroluce 2017 var stilrena, flexibla samt justerbara och de flesta var utrustade med den senaste LED-teknologin. Under den internationella belysningsmässan, som går av stapeln vartannat år samtidigt som möbelmässan Salone del Mobile i Milano, släpper tillverkarna deras stora nyheter. Vi såg allt från modernistiska LED-cirklar till framtida klassiker. Här är våra höjdpunkter från Euroluce.

Euroluce 2017 Lee Broom

 

Lee Broom Timemachine

Lee Broom som i år firar ett decenium av design flyttade sin monter utanför mässan och byggde upp en lampkarussel i den avstängda delen av Milanos mäktiga centralstation. Time Machine var en unik och uppslukande installation som tog besökarna på en resa av deras design från de senaste tio åren, allt i en helt vit färgpalett och i nya utföranden. Vi blev lika uppslukade som många andra när både ljus och ljud skapade en häftig känsla i den fuktiga lokalen. Nytt för i år är att det kommer en liten version av den populära Lee Broom Carousel – mer info kommer.

Lee BroomEuroluce 2017 Luce Plan

 

Luce Plan

Vi kan glatt meddela att det nu är klart att italienska Luce Plan och deras fina sortiment snart finns hos Belysningsdesign. Flaggskeppet Mesh som du ser på bilden är designad av Francisco Gomez Paz och designen innehåller en ny innovativ LED-teknik, vilket möjliggör att du kan styra de olika ljuskällorna som du önskar.

Snart hos belysningsdesign Euroluce 2017 Petite Friture

 

Petite Friture

Petite Friture's vackra Vertigo och nyheten Cast i bakgrunden. Vertigo är en "stuglampa" för att citera dess designer; både luft och grafik, den anpassar sig från stora volymer till små, där den skapar ett rent och intimt utrymme. Med en struktur av lätta glasfiber, spänd av polyeretanband med en touch av sammet, skapar denna takpendel en upplevelse när den kommer till liv. Söker du en taklampa som skiljer sig från mängder är Petite Friture Vertigo en lampa för dig.

CAST däremot är det första samarbetet mellan PETITE Friture och Studio Vit, en duo av svenska formgivare som gjort sitt namn i London efter sitt belysningevent på Hotel Ace. Tätheten av betong kombinerat med lättheten av ett borsilikat glas i en rund form. Denna serie innehåller en taklampa och en bordslampa som trotsar tyngdlagen och relationen av krafter mellan material. CAST med anspelningar av rena former - av sfärer och halvklot - och material som behandlas - gjuten betong och glas.

Petite FritureEuroluce 2017 Lightyears

 

Lightyears

Danska belysningsvarumärket Lightyears är känt för sina tidlösa och otroligt vackra former. På Euroluce 2017 avslöjade Lightyears sin nya AQ01 skrivbordlampa samt den nya färgen av suspence. Suspence lanserades 2016 och serien är skapad av GamFratesi som nu utökas med en kopparversion. Den populära modellen finns sedan tidigare i svart, vitt och grått. 

LightyearsEuroluce 2017 Flos

 

Flos

Det syntes tydligt att Flos var en av höjdpunkterna på årets mässa. På insidan av deras mäktiga monter i klassiskt grått med en yta på mer än 1000 kvadratmeter gömde sig häpnadsväckande rum fyllda med modernistisk belysning. Det syntes tydligt att Flos ville visa upp deras arkitektoniska belysning och inte bara deras populära heminredningssortiment. Vi, som så många andra, gick varv efter varv i montern och nästan förtrollades av deras skapelser. Titta och njut!

Flos

Euroluce 2017 Flos

Euroluce 2017 Flos

Euroluce 2017 Flos

Euroluce 2017 Flos

Euroluce 2017 Flos

Credit: Zenucchi.it