Mån - Fre 09 - 17 Kundservice: 010-207 10 77

 

BELYSNINGSGUIDEN - SÅ VÄLJER DU RÄTT LAMPA

 I vår lampguide hjälper vi er att hitta rätt belysning till ert hem. Oavsett inredning har vi lampor och ljuskällor för alla typer av stilar. Hämta gärna inspiration på våra temasidor där du hittar både nyheter och bästsäljare, som t.ex. taklampor.

 

Ljussätt för rätt ändamål och bästa stämning

Dekorationsljus

Idag är det allt vanligare att välja vackra ljuskällor med stora glaskupoler där glödtråden syns och får tala sitt eget språk. Det skapar mystik i ditt hem tack vare sin detaljrikedom och det varmvita ljus glödlampan sprider. Denna sortens lampor är inte speciellt energisnåla och färgtemperaturen är låg (Cirka 2200K beroende av typ av ljuskälla). Det du får är ett glödande ljus som är perfekt som dekorationsljus i ditt hem. Du framhäver ljuskällan och en ljussättning som både är mysig och vacker på samma gång. 

Allmänbelysning

När det gäller allmäna ytor i ditt hem så finns det en uppsjö av ljuskällor att välja på men i och med att LED-ljuskällorna utvecklas i så pass snabb fart är det dagens bästa val. LED-ljuskällor är verkligen att rekommendera alla. Det är en lysdiod som lever strömmen i en riktning, är väldigt miljövänlig då den inte innehåller skadliga ämnen som bly, kvicksilver eller halogengas. Det är även en ljuskälla som är extremt energisnål och du sparar in väldigt mycket pengar på att använda LED som ljuskälla i dina lampor. Idag finns det LED-ljuskällor som sprider allt från varmvitt till klart vitt ljus.

Arbetsbelysning

Att ha rätt ljussättning på din arbetsplats är A och O. Oavsett om man jobbar på ett bygge eller på ett kontor så finns det bara fördelar om man har rätt lampa och rätt ljuskälla. Bland annat finns det forskning som påvisar att jobba på ett kontor med dålig belysning i rummet och endast ljuset från datorskärmen är skadligt i längden för dig. Ha därför enhetlig belysning i rummet. Både från taket och även en bra skrivbordslampa som belyser dina ytor på rätt sätt. Vi har massvis av belysning nedan, både lampor och ljuskällor som passar perfekt för din arbetsplats.