Mån - Fre 09 - 17 Kundservice: 010-207 10 77

  

Kristallkronor

Söker du en ny kristallkrona till ditt hem? Kristallkronor är det allra mest klassiska att ha över ett matsalsbord. Med sin tidlösa charm ger kristallkronan en lyxig känsla i ditt hem och rätt belysning.  Prismorna från en kristallkrona skapar ett vackert ljusspel i rummet och blir en naturlig inredningsdetalj i ett vackert hem. Nästan alla stora kristallkronor går även att matcha in med flesta inredningsstilarna och år efter år behåller lampan sin elegans och ohotade ställning inom design. Hitta just din kristallkrona online hos oss på Belysningsdesign.se.En Kristallkrona i ditt hem

Oavsett vilken stil ditt hem har förhöjer kristallkronor intrycket med sin tidlösa charm och lyxiga känsla. Inte längre behöver du en salong för att en lampa av kristall ska finna sin naturliga plats. Med de olika stilar på lampor och hem som finns idag är valmöjligheterna oändliga.
Varför inte mötas av en liten nätt rund kristallampa av modell Queen från Markslöjd i hallen? Barnrummet görs lätt trolskt med hjälp av prismors vackra ljusspel som återfinns i modellen LampGustaf Loire, en av våra storsäljare även till badrummet. En vågad svart lampa hittar sin plats i ett stilfullt sovrum. Att köpa en kristallkrona är inte bara ett köp utan en investering för livet. År efter år behåller de sin elegans och ohotade ställning inom design. Vi har ett brett utbud online – vi på BelysningsDesign.se vill möta alla dina behov och du har alltid 60 dagar öppet köp på din nya kristallkrona, även om du hängt upp den! Prismorna finns från enkla maskinslipade till 1A eller Asfourkvalitet.

 

Kristallkronor genom historien

De första ljuskronorna hittades hos de rika under medeltiden, i början av 1400-talet tillkom de mer komplexa formerna baserade på ringar och kronor, och blev ett dekorativt inslag i palats och hemma hos adel, präster och köpmän. Den höga kostnaden gjorde ljuskronan till en symbol för lyx och status. Utvecklingen av glastillverkningen framåt 1700-talet möjliggjorde billigare produktion av kristall, de ljusspridande egenskaperna gjorde det till ett populärt komplement till ljuskronan, vilket i sin tur ledde till kristallkronan.