Mån - Fre 09 - 17 Kundservice: 08-510 620 10

Taklampor

Taklampor

Söker du nya taklampor till ditt hem? Vi har över 1000st taklampor från välkända varumärken så att du enkelt kan hitta rätt. Den vanligaste formen av belysning i hemmet är just taklampor då den står för den huvudsakliga ljuskällan. T.ex. en takpendel ofta centralt placerad och erbjuder ett starkt ljus som är tillräckligt kraftfullt för att lysa upp hela rummet. De kan även utgöra en del av ett bredare belysningsystem eller användas när det krävs mycket ljus i rummet, och i kombination med en dimmer kan den även erbjuda stämningsbelysning. Det brukar finnas en taklampa i de flesta rummen i huset och ett tips är att desto fler ljuskällor du har, desto behagligare belysning får du. Hos Belysningsdesign hittar du ett brett sortiment av taklampor som uttökas kontinuerligt.

Nyhet
2 079 kr

Markslöjd Capital Takpendel 6L Mässing

Beställningsvara
954 kr

Markslöjd Saddle Taklampa Mässing/Svart 3L

Beställningsvara
Bredd: 68 Höjd: 184cm Längd: 4,3
Nyhet
12 230 kr

Nemo Crown Plana Linea

Beställningsvara
Nyhet
1 269 kr

Markslöjd Salut Taklampa 3L

Beställningsvara
Nyhet
4 800 kr

Secto Petite 4600 Taklampa Svart

Beställningsvara
Nyhet
8 250 kr

Secto Atto 5000 Takpendel Valnöt

Beställningsvara
Nyhet
7 750 kr

Secto Atto 5000 Takpendel Björk

Beställningsvara
Nyhet
7 750 kr

Secto Atto 5000 Takpendel Svart

Beställningsvara
Nyhet
7 750 kr

Secto Atto 5000 Takpendel Vit

Beställningsvara
Nyhet
12 500 kr

Secto Magnum 4202 Takpendel Björk

Beställningsvara
Nyhet
5 300 kr

Secto Petite 4600 Taklampa Valnöt

Beställningsvara
Nyhet
7 750 kr

Secto Kontro 6000 Takpendel Björk

Beställningsvara
Nyhet
11 200 kr

Secto Owalo 7000 Taklampa Björk

Beställningsvara


Ett väl ljussatt rum består av många taklampor. Genom att slå på, stänga av och ändra ljusstyrka på de olika taklamporna skapar du ett ljus som passar rummet och den stämning du vill ha för stunden. En nödvändig detalj för hela ljussättningen är taklampan.

Oavsett om det är i vardagsrummet, köket eller i sovrummet krävs det att du väljer en taklampa som är praktiska och kan ge det ljus som behövs. Taklampan drar direkt till sig blickarna, så välj en snygg lampa som matchar rummets övriga inredning. Här kan du köpa taklampor som kombinerar båda delarna – funktion och design.

Utformning beror såklart mycket på tycke och smak. I den strama bostaden kanske du tittar efter spotlights och lampor i stål medan du vill ha ”varmare” material i det mer möblerade rummet. 

Det finns många olika stilar av taklampor. Takpendlar är för närvarande mycket populära i kök eftersom de kan fokusera ljuset på en viss plats. Liksom taklampor, är uplights också ett bra sätt att lysa upp ett stort vardagsrum. Uplights är något mindre hårda och erbjuder en mjukare belysning, ljuset går uppåt och runt i rummet i stället för nedåt.

En inbyggd downlight hänger inte alls, utan ger snarare ljus från taknivå. Detta är ett modernt och samtida förhållningssätt till belysning och du kan placera massvis med ljuskällor i taket.