Mån - Fre 09 - 17 Kundservice: 08-510 620 10

Taklampor

Taklampor

Den vanligaste formen av belysning i hemmet är taklampor. Då den står för den huvudsakliga ljuskällan är taklampor ofta centralt placerade och erbjuder ett starkt ljus, så att hela rummet lyser upp. De kan utgöra en del av ett bredare belysningsystem eller användas när det krävs mycket ljus i rummet, och i kombination med en dimmer kan den även erbjuda stämningsbelysning. Det brukar finnas en taklampa i de flesta rummen i huset. Hos Belysningsdesign hittar du ett brett utbud av taklampor som gör det enkelt att hitta rätt.

Nyhet
599 kr 399 kr

Markslöjd Mama Pendel Vit

Beställningsvara
Nyhet
283 kr

Markslöjd Saddle Taklampa Mässing/Svart 1L

Beställningsvara
Bredd: 4,3cm Höjd: 31 Längd: 4,3cm


Ett väl ljussatt rum består av många taklampor. Genom att slå på, stänga av och ändra ljusstyrka på de olika taklamporna skapar du ett ljus som passar rummet och den stämning du vill ha för stunden. En nödvändig detalj för hela ljussättningen är taklampan.

Oavsett om det är i vardagsrummet, köket eller i sovrummet krävs det att du väljer en taklampa som är praktiska och kan ge det ljus som behövs. Taklampan drar direkt till sig blickarna, så välj en snygg lampa som matchar rummets övriga inredning. Här kan du köpa taklampor som kombinerar båda delarna – funktion och design.

Utformning beror såklart mycket på tycke och smak. I den strama bostaden kanske du tittar efter spotlights och lampor i stål medan du vill ha ”varmare” material i det mer möblerade rummet. 

Det finns många olika stilar av taklampor. Takpendlar är för närvarande mycket populära i kök eftersom de kan fokusera ljuset på en viss plats. Liksom taklampor, är uplights också ett bra sätt att lysa upp ett stort vardagsrum. Uplights är något mindre hårda och erbjuder en mjukare belysning, ljuset går uppåt och runt i rummet i stället för nedåt.

En inbyggd downlight hänger inte alls, utan ger snarare ljus från taknivå. Detta är ett modernt och samtida förhållningssätt till belysning och du kan placera massvis med ljuskällor i taket.