Mån - Fre 09 - 17 Kundservice: 08-510 620 10

Taklampor

Taklampor för alla rum

Söker du taklampor till ditt hem? Vi har över 1000 taklampor från kända märken så att du enkelt kan hitta en taklampa för dina behov. Den vanligaste formen av belysning i hemmet är just taklampor då den står för den huvudsakliga ljuskällan. T.ex. en taklampa är ofta centralt placerad och erbjuder ett starkt ljus som är tillräckligt kraftfullt för att lysa upp hela rummet. De kan även utgöra en del av ett bredare belysningsystem eller användas när det krävs mycket ljus i rummet, och i kombination med en dimmer kan den även erbjuda stämningsbelysning. Det brukar finnas en taklampa i de flesta rummen i huset och ett tips är att desto fler ljuskällor du har, desto behagligare belysning får du. Hos Belysningsdesign hittar du ett brett sortiment av taklampor som uttökas kontinuerligt.

649 kr 390 kr

Markslöjd History Takpendel Koppar

I lager
Diameter: 12 cm (endast glaskupolen) Höjd: 23 cm


Ett väl ljussatt rum består av många taklampor. Genom att slå på, stänga av och ändra ljusstyrka på de olika taklamporna skapar du ett ljus som passar rummet och den stämning du vill ha för stunden. En nödvändig detalj för hela ljussättningen är taklampan.

Oavsett om det är i vardagsrummet, köket eller i sovrummet krävs det att du väljer en taklampa som är praktiska och kan ge det ljus som behövs. Taklampan drar direkt till sig blickarna, så välj en snygg lampa som matchar rummets övriga inredning. Här kan du köpa taklampor som kombinerar båda delarna – funktion och design.

Utformning beror såklart mycket på tycke och smak. I den strama bostaden kanske du tittar efter spotlights och lampor i stål medan du vill ha ”varmare” material i det mer möblerade rummet. 

Det finns många olika stilar av taklampor. Takpendlar är för närvarande mycket populära i kök eftersom de kan fokusera ljuset på en viss plats. Liksom taklampor, är uplights också ett bra sätt att lysa upp ett stort vardagsrum. Uplights är något mindre hårda och erbjuder en mjukare belysning, ljuset går uppåt och runt i rummet i stället för nedåt.

En inbyggd downlight hänger inte alls, utan ger snarare ljus från taknivå. Detta är ett modernt och samtida förhållningssätt till belysning och du kan placera massvis med ljuskällor i taket.